Tatou fesoasoani i le lalolagi tuputupu ae talu mai 2004

Atoatoa Malamalama o Transformer Autu Puipuiga ma faaleoleo Puipuiga

Transformer o se faifai pea faʻagaioiga o static mea faigaluega, sili faʻatuatuaina faʻagaioiga, laʻititi avanoa o le faʻaletonu. Ae ona o le tele o transformers e faʻapipiʻi fafo, ma e aʻafia i le faʻagaioiga o le avega ma le aʻafiaga o le malosiaga mana puʻupuʻu matagaluega sese, i o le faʻagasologa o le faʻagaioiga, e i ai le maalofia ituaiga uma o sese ma tulaga le masani ai.

1. Masei masani ma sese o suiga

2. Faʻatulagaina o puipuiga transformer

3. Puipuiga le eletise

(1) Puipuiga o kesi

(2) Puipuiga puipuiga

(3) vevela ma le suauʻu puipuiga tulaga

(4) Cooler atoa taofi puipuiga

4. Puipuiga eseesega

(1) Magnetizing inrush taimi nei o transformer

(2) Mataupu faʻavae o le faʻatonutonu tulaga lua

(3) Eseesega vave-malepe puipuiga

Faʻalauiloa puʻupuʻu ia mea ile puipuiga autu ole transformer, ma faʻaauau pea ona faʻalauiloa le puipuiga o le transformer. E tele ituaiga o faʻamau puipuiga configurations mo transformers. Lenei o se faʻamatalaga puʻupuʻu i le lua ituaiga o faʻamau puipuiga, o le sili atu puipuiga ma le puipuiga o le faʻavae o le transformer.

1. Puipuiga o le taimi nei ma toe loka-loka

2. Puipuiga o le eleele

O le puipuiga faaleoleo mo grounding pupuu-matagaluega sese o tele ma feololo-tele transformers masani lava ona aofia ai: leai faasologa puipuiga overcurrent, leai faasologa overvoltage puipuiga, gap puipuiga, ma isi O mea nei o se puʻupuʻu faʻavae faʻavae i luga o le tolu eseese faavae auala o le le faʻaituau manatu

(1) O le tulaga le faaituau e tuusaʻo lava eleele

(2) O le tulaga le faaituau e le faʻavaeina

(3) O le le faʻaituʻau manatu e faʻavaeina i totonu o le faʻateʻaina avanoa

O le ultra-maualuga voltage transformers o uma semi-insulated transformers, ma o le eleele faʻaʻeseʻese o le le faʻaituʻau mea faʻamau e vaivai nai lo isi vaega. O le faaituʻau manatu faʻaʻeseʻese e faigofie lava ona malepe i lalo. O le mea lea, e tatau ona configured le puipuiga avanoa.

O le gaioiga o le vaʻa puipuia o le puipuia le faʻamamaina saogalemu o le tulaga le faʻaituʻau o le unground le faʻaituʻau vaega o le transformer.

O le puipuiga va ua iloa e ala i le faʻaaogaina o le va i le taimi nei 3I0 o loʻo tafe atu i le tulaga le faʻaituau o le transformer ma le tatala delta voltage 3U0 o le busbar PT o le faʻavae.

Afai o le tulaga le mautonu o le sese na tulaʻi i le nofoaga, o le avanoa vaeluaina i lalo ma le tele avanoa taimi nei 3I0 ua tupu. I le taimi nei, ua faʻagaoioia le puipuiga va ma ua tipi ese le fesuiaʻi ina ua maeʻa le tuai. I se faʻaopopoga, pe a tupu se faʻaletonu eleele i le faiga, o le tulaga le faʻaituʻau e faʻavaeina ma le leai faʻasologa puipuiga o le transformer o loʻo faʻagaioia, ma o le tulaga le mautonu e faʻavaeina muamua. A maeʻa ona leiloa le faʻavae tulaga, afai o loʻo i ai pea le mea sese, o le tatala delta voltage 3U0 o le busbar PT o le a matua tele lava, ma o le gap protection o le a faʻagaioia foi i lenei taimi.


Taimi Post: Jul-08-2021